Banii ca dobanda, banii ca arma, banii ca genocid

Un documentar interesant pentru toti cei zdrobiti de dobanzi si rate. Dar un documentar util si pentru toti cei interesati de geopolitica si de posibilele evolutii viitoare ale lumii. Un documentar despre sistemul financiar global nu priveste doar sfera economica, avand in vedere ca in centrul sistemului ideologic actual se afla valorile economice mai mult decat in oricare alta perioada istorica  iar „inima” economiei este sistemul financiar-bancar. Mai mult decat oricand, economia isi face simtita astazi dictatura asupra oricaror alte domenii: social, politic, geopolitic, cultural, militar, juridic. Nu este deloc bine, mai ales ca aceasta economie functioneaza pe fundamente subrede…

Un documentar care explica pe intelesul fiecaruia ca sistemul economic globalist „de piata” este doar un imens „Caritas”… Nu va supravietui datorita propriilor defecte de constructie si conceptie. De fiecare data a fost salvat temporar si i-a fost amanat sfarsitul in mod artifical: in perioada interbelica sistemul financiar globalist a fost salvat de la faliment de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, ulterior a fost mentinut pe linia de plutire de cursa inarmarilor din timpul razboiului rece si de razboaiele locale dintre cele doua sisteme ideologice, in anii `90 a fost salvat de prabusirea lagarului socialist si de spolierea criminala a tarilor foste comuniste in numele „tranzitiei”, in anii 2000 a mai functionat pe baza razboaielor impotriva „terorismului” si „reconstructiei democratice” in tari precum Serbia, Irak, Afghanistan.

In esenta, traim un sistem economico-ideologic la fel de aberant, utopic, falimentar si criminal ca si celelalte doua mari ideologii prabusite in secolul XX, comunismul si fascismul. Un sistem care isi trage seva din cadavrele celor tocati cu bombe in numele raspandirii democratiei (indiferent ca e vorba de Dresda anului 1945, Belgradul anului 1999 sau Irak-ul anului 2003) si din „reconstructia” pe morminte desfasurata dupa incheierea razboiului. Desigur, propaganda camuflata in eufemisme gen „educatie democratica” si presa „libera” (dulaul de paza al democratiei) inca se straduiesc sa ne invete ca odata cu instaurarea globala a modelului economiei de piata liberal-globalista am atins „visul de aur al intregii omeniri” la care s-a sfarsit istoria.

Documentarul de mai jos demonstreaza ca acest sistem se va prabusi cu siguranta. Problema este ca exista o tentatie foarte mare de a se prabusi intr-un mare foc de „artificii” si o baie de sange fara precedent in istorie. Confruntat cu criza curenta, sistemul va impinge rezolvarea catre o masura care a functionat si altadata: razboiul urmat de reconstructie. Doar ca de data asta, criza fiind fara precedent de mare, si „placinta” trebuie sa fie fara precedent de mare ca sa potoleasca foamea de „reconstructie”. „Gustarici” gen Irak, Serbia sau Afghanistan au fost suficiente doar pentru a asigura functionarea de mentenanta, in conditii „normale”… Acum trebuie vizat un „pranz” mult mai consistent pentru sistemul financiar globalist: Iranul sau/si chiar Rusia si China.

Doar ca un asemenea razboi are doua necunoscute:
1. va mai exista in urma lui omenirea (sau cel putin daca va mai exista la actualul nivel tehnologic)?
2. cine va fi invingator? In eventualitatea in care nu lichideaza insasi viata sau umanitatea sau civilizatia tehnologica de pe planeta, ci „doar” o colosala felie din populatia globala, nu este absolut sigur ca invingator intr-un razboi „fierbinte” va fi sistemul globalist. Pot fi invingatoare si fortele anti-globaliste.

Oare structurile noastre statale isi pun problema care va fi soarta Romaniei in situatia in care fortele anti-globaliste castiga razboiul? Pariem totul pe o singura carte? Avem backup?

Puteti vedea si predictiile istoricului american Webster Tarpley, insotite si de comentariul meu privind situatia nucleara de azi, mai precara chiar decat in Razboiul Rece, aici: Brzezinsky vrea razboi nuclear cu Rusia?

Doamne fereste de ce e mai rau!

Reclame

2 Responses to “Banii ca dobanda, banii ca arma, banii ca genocid”

  1. Am uitat sa te intreb ceva face to face. Tu crezi in Dumnezeu? Adica na, te intreb asta deoarece eu am convingerea ferma ca toate-s la locul lor si nimic din ceea ce se intampla sub soare nu-i iesit din proiect. Toate se intampla conform varstei omenirii. Ce poti face daca acum omenirea e la gradinita si crede (asa cum f bine ai observat) ca acest veritabil Caritas (capitalismul) e solutia pentru bunastare? Gandeste-te ca in Ro inca soferii pun frana numai cand mai au 3 metri pana in vehicolul din fata. Ce sa vada ei la 200m inainte? Dar 1km? Dar un an, doi, zece, o suta sau o mie? Romanii si dealtfel lumea intreaga in frunte cu elitele americane sunt convinsi ca G.Bush sau Obama conduc lumea. Marea majoritate a oamenilor sunt convinsi ca americanii ataca statele lumii ca sa impuna democratia. Cum vrei atunci ca acesti oameni sa inteleaga deficientele sau avantajele pe termen lung ale sistemelor de guvernare? Spune-i de pilda simpaticului oaie ca acest capitalism va claca in cativa ani (daca nu cumva a facut-o degja). Are sa spuna – convins pana in adancul inimii sale – ca esti un atentator la bunastarea lui si a lumii, ori un dobitoc care n-are alta treaba decat sa carteasca impotriva bunului mers a lumii. Concluzia mea e urmatoarea. Omenirea va trece in acest mileniu de la gradinita la scoala. Razboaiele se vor rari, umanitatea va intelege ca lupta pentru avere dar si cruzimea necesara obtinerii ei sunt inutile si ca omul NU ESTE o faptura violenta, ci doar a trecut prin faze infantilo-violente cat era la gradinita.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: